(akoestische) omkasting

Het gebruik van (akoestische) omkastingen bij airco- en warmtepompinstallaties biedt diverse voordelen, zoals geluidsreductie, verbeterde productiviteit, veiligheid, esthetiek en naleving van regelgeving. Akoestische omkastingen zijn speciaal ontworpen behuizingen die rondom het buitendeel van een airconditioningsysteem worden geplaatst. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een geluiddempende omkasting bij airco-installaties is dat ze het geluidsniveau aanzienlijk kunnen verminderen. In sommige gevallen zijn er wettelijke geluidsnormen waaraan airconditioningsystemen moeten voldoen. De airco omkasten, door middel van een (akoestische) airco ombouw of airco cover, kan ervoor zorgen dat uw installaties binnen deze normen blijven. Bij Multi Import bieden we een ruime keuze in geluiddempende omkastingen en airco covers van gerenommeerde merken zoals Evolar, Solflex en Merford.

1-30 resultaten van 73

Page

1-30 resultaten van 73

Page

Airco omkasting

Een manier om zowel de functionaliteit als de esthetiek van airco- en warmtepompsystemen te waarborgen, is door gebruik te maken van een airco omkasting. Deze staan ook wel bekend als een airco cover. Een buitenunit kan kwetsbaar zijn voor verschillende weersomstandigheden en externe factoren. Regen, hagel, bladeren en stof kunnen de prestaties van het systeem negatief beïnvloeden. Een airco omkasting biedt bescherming tegen deze elementen, waardoor de levensduur van de unit wordt verlengd. Daarnaast fungeert een geluidskast voor de airco als een geluiddempende kast, waardoor geluidsoverlast wordt verminderd. Een ombouw voor de airco unit voorkomt ook dat er schade wordt veroorzaakt door vandalisme of onbedoelde fysieke impact. Zo kunt u uw airco buitenunit dus eenvoudig beschermen.

Naast het kiezen van de juiste maat en het juiste ontwerp van de geluidskast van de airco, is het ook belangrijk om rekening te houden met de materialen waaruit de omkasting voor de airco is gemaakt. Hoogwaardige materialen zoals aluminium of sterk kunststof bieden duurzaamheid en bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. Bij het omkasten van de airco is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte tussen de airco buitenunit en de omkasting wordt gelaten voor een goede luchtstroom. Een slechte luchtstroom kan leiden tot verminderde prestaties en oververhitting van het systeem. Kortom, een airco omkasting is een essentiële aanvulling voor zowel bescherming als geluidsbeheersing van uw airco buitenunit.

Airco ombouw hout

Een airco ombouw van hout kan niet alleen functioneel zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Een houten omkasting biedt diverse voordelen ten opzichte van andere materialen zoals een airco omkasting van aluminium. Ten eerste is hout een natuurlijk materiaal dat goed past in verschillende soorten omgevingen. Een ander voordeel is dat hout thermische isolatie biedt, waardoor het helpt om de temperatuur rondom de airconditioning te reguleren. Dit zorgt voor een efficiëntere werking van de airco, maar ook voor een waterpomp kan een houten omkasting de juiste oplossing zijn. Bij Multi Import hebben we niet alleen een airco omkasting van hout, maar ook andere soorten airco omkasting die voldoen aan de wensen voor uw installatie.

Omkasting warmtepomp

De bescherming van een warmtepomp is erg belangrijk. Naast bescherming tegen weer en wind, is geluidsreductie een essentieel aspect bij het installeren van een warmtepomp. Een goede oplossing hiervoor is het gebruik van een geluidsreducerende omkasting voor de warmtepomp. Er zijn verschillende opties beschikbaar als het gaat om een geluiddempende omkasting voor warmtepompen of een geluiddempende omkasting voor de buitenunit, waaronder de Solflex airco omkasting en de airco omkastingen van Merford. Solflex biedt een breed scala aan akoestische omkastingen die speciaal ontworpen zijn voor warmtepompen en airconditioningsystemen. Deze buitenunit ombouw is gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Merford is een andere bekende naam op het gebied van geluiddempende omkastingen. Een buitenunit cover van Merford is niet alleen effectief in het verminderen van geluid, maar ook in het beschermen van de buitenunit tegen schade.

Een ombouw voor de buitenunit van een warmtepomp biedt zowel bescherming als geluidsreductie. Het vermindert het geluidsniveau dat door de compressor en ventilator wordt geproduceerd. Daarnaast beschermt een cover de warmtepomp tegen weersinvloeden en verlengt het de levensduur.