Condenswaterpompen

Een condenswaterpomp, ook wel gewoon condenspomp genoemd, is essentieel voor het effectief afvoeren van condenswater dat ontstaat in HVAC-systemen en koelapparatuur. Maar wat is een condenspomp? Een condenswaterpomp reguleert effectief condens afvoer, wat van belang is voor de levensduur van koel- en verwarmingssystemen. Een condens afvoer pomp werkt via sensoren die het waterniveau detecteren en bij overschrijding activeren.

Bij Multi-Import vindt u een uitgebreid assortiment hoogwaardige condenswaterpompen. Wij leveren condenspompen van gerenommeerde merken zoals Sauermann, Aspen Pumps en BlueDiamond. Of u nu op zoek bent naar de FP3320/2 S+ Mini Lime condenspomp, de FP3326 Silent+ Mini Aqua, Delta Pack of de FP2074/2 - Heavy Duty 6, wij hebben altijd een passende oplossing. Bestel direct, dan heeft u de condens afvoer pomp morgen al in huis!

1-30 resultaten van 60

Page

1-30 resultaten van 60

Page

Condenspomp airco

Een condenswaterpomp is essentieel bij aircosystemen waar het condenswater van de airco niet direct in een afvoer kan stromen. De airco condenspomp zorgt ervoor dat het water naar de dichtstbijzijnde afvoer gepompt kan worden zodat de installatie op de juiste manier kan blijven functioneren. Wanneer een airco werkt, koelt het de lucht en veroorzaakt het condensatie op de verdamper. De aircopomp zorgt ervoor dat het condensaat wordt opgevangen en afgevoerd, waardoor schade aan de airco en omringende gebieden wordt voorkomen.

Wanneer is een condenspomp voor een airco nodig? Meestal is een condenswaterpomp nodig wanneer de afvoerpijp zich op een niveau bevindt dat hoger is dan de condensorunit van de airco, wat natuurlijke afvoer bemoeilijkt. Dit is vaak het geval bij wandgemonteerde of aan het plafond gemonteerde units. In deze situaties is een aircopomp essentieel om het condensaat omhoog te pompen en weg te voeren, waardoor het systeem efficiënt blijft werken en mogelijke schade wordt voorkomen.

Als u overweegt een aircopomp te kopen, is het van belang om de juiste maat en capaciteit te kiezen. Een goed geïnstalleerde en functionerende pomp helpt ook schimmelgroei en vochtproblemen te voorkomen. Bij Multi-Import kunt u als professional vertrouwen op de kwaliteit en service die we bieden. Ontdek ons assortiment condensafvoerpompen en bestel eenvoudig online.

Condenswater airco bij verwarmen

Bij het verwarmen met een airco kan condenswater zich ophopen. Hier komt een stille condenswaterpomp voor de airco van pas. Deze pompen, zoals de condensafvoerpomp voor de airco, voeren efficiënt condensaat af en vermijden overmatige vochtigheid. Ze zijn vooral nuttig in stille omgevingen, omdat minimale geluidsniveaus handhaven. Met deze stille condenswaterpompen kunt u genieten van effectieve verwarming met een airco zonder zorgen over ophoping van condenswater of storende geluiden.

Peristaltische pomp

Ook voor peristaltische pompen kunt u terecht bij Multi Import. Zo hebben wij bijvoorbeeld de meest verkochte peristaltische universele pomp FP2082/2 van Aspen Pumps in het assortiment. Deze condenswaterpomp met een capaciteit van 6,5 L/h wordt aangestuurd door middel van twee luchttemperatuursensoren. De peristaltische rotatiebeweging van de pomp zorgt voor een continue druk waardoor de pomp op 8 meter van de bron kan worden geplaatst zonder invloed op de prestaties.