Werkschakelaars

Werkschakelaars zijn essentieel voor de veiligheid van airco's en warmtepompen. Een werkschakelaar regelt de stroomtoevoer naar de airco en zorgt voor een gemakkelijke uitschakeling tijdens onderhoud. Het correct aansluiten van een werkschakelaar voor een airco of warmtepomp is cruciaal om elektrische problemen te voorkomen. Een ac werkschakelaar biedt een eenvoudige manier om de energietoevoer te onderbreken, waardoor u, na het aansluiten van de werkschakelaar voor de airco, veilig kunt werken. Ook bij een airco buitenunit is het gebruik van een werkschakelaar belangrijk. Wij hebben een ruim assortiment werkschakelaars op voorraad van gerenommeerde merken zoals Aspen, Norwesco en ABB.

15 resultaten

15 resultaten

Dubbelpolige werkschakelaar

Met twee polen kan een dubbelpolige werkschakelaar zowel de fase als de nul van een circuit onderbreken. De 2 polige werkschakelaar schakelt de stroom volledig uit en zorgt voor maximale veiligheid bij onderhoud of reparaties. Dit is vooral belangrijk in systemen zoals airco's, waar een foutieve onderbreking van de stroom gevaarlijk kan zijn. Een 4 polige werkschakelaar voegt daarnaast ook aarding toe aan de schakeling. Twijfelt u of u een werkschakelaar 2 polig of een werkschakelaar 4 polig nodig heeft? Neem contact op met onze klantenservice

Is een werkschakelaar voor uw airco verplicht?

Volgens de nieuwe NEN1010 is het verplicht om een werkschakelaar te plaatsen, zodat u tijdens onderhouds- of reparatiewerkzaamheden veilig kan werken aan de airco of warmtepomp. Werkschakelaars zijn dus onmisbare componenten in airconditioning- en warmtepompsystemen. Al onze werkschakelaars voor airconditioning- en warmtepompsystemen voldoen aan de geldende veiligheidsnormen en voorschriften. Bij Multi Import bent u dus verzekerd van een betrouwbare keuze en hoge kwaliteit werkschakelaars.