Hardsoldeer

Hardsoldeer, ook wel hardsolderen genoemd, is een techniek waarbij metaalverbindingen worden gemaakt door middel van een legering met een smeltpunt hoger dan 450 graden Celsius. Dit is een effectieve en duurzame manier om metalen onderdelen te verbinden, waardoor ze geschikt zijn voor zware belastingen en hoge temperaturen. Hardsoldeer is bijvoorbeeld ideaal voor het verbinden van koperen of messing leidingen in de verwarmings- en airconditioning sector.

Bij Multi Import vindt u een ruim assortiment hardsoldeerproducten van hoogwaardige kwaliteit, zoals hardsoldeer staven, soldeerkoppelingen en fosforbrons. Wij bieden producten van gerenommeerde merken zoals AGOP, die bekend staan om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. Onze deskundige medewerkers kunnen u helpen bij het kiezen van het juiste product voor uw specifieke toepassing en u adviseren over de beste manier om het te gebruiken. Of u nu op zoek bent naar een complete hardsoldeerset of gewoon naar een paar hardsoldeer staven, wij hebben wat u nodig heeft.

5 resultaten

5 resultaten

Hardsoldeerset

Een hardsoldeerset is een complete set van hardsoldeerproducten die nodig zijn om metaalverbindingen te maken met behulp van de hardsoldeertechniek. Een goede hardsoldeerset bevat onder andere hardsoldeer staven van hoge kwaliteit, een soldeerbout, een vlamverdeler en eventueel flux om de verbinding te beschermen tegen oxidatie. Bij Multi Import bieden wij een ruim assortiment hardsoldeersets van hoogwaardige kwaliteit voor verschillende toepassingen. Of u nu op zoek bent naar een complete set voor het hardsolderen van koper, messing of staal, wij hebben de juiste set voor u.

Onze deskundige medewerkers kunnen u adviseren over de beste set voor uw specifieke toepassing en u helpen bij het kiezen van de juiste producten. Wij bieden hardsoldeersets van gerenommeerde merken zoals AGOP, die bekend staan om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. Met onze hoogwaardige hardsoldeersets kunt u duurzame en sterke metaalverbindingen maken die bestand zijn tegen zware belastingen en hoge temperaturen

 

Zachtsolderen

Zachtsolderen is een andere vorm van solderen die wordt gebruikt om metalen aan elkaar te bevestigen. In tegenstelling tot hardsolderen, wordt zachtsolderen uitgevoerd op een lagere temperatuur en met een zachtsoldeer metaal, zoals tin of lood. Het wordt vaak gebruikt voor het solderen van elektronische componenten en andere gevoelige materialen.

 

Zilversoldeer

Zilversoldeer is een legering van koper, zilver en andere metalen die worden gebruikt om materialen zoals koper, staal, nikkel en messing aan elkaar te solderen. Het smeltpunt van zilversoldeer ligt tussen de 400 en 900 °C, waardoor het een van de meest populaire vormen van hardsolderen is. Er zijn verschillende soorten zilversoldeer op de markt, afhankelijk van het toepassingsgebied en de vereiste sterkte. Zo is er bijvoorbeeld zilversoldeer met een laag smeltpunt dat geschikt is voor het solderen van dunne materialen en zilversoldeer met een hoog smeltpunt dat beter geschikt is voor zwaardere toepassingen. Bij het solderen met zilversoldeer is het belangrijk om de juiste temperatuur en soldeerstaven te gebruiken, evenals de juiste techniek toe te passen. Dit kan het best worden gedaan met een soldeerbout of een hardsoldeerset. 

Fosforbrons is een legering van koper en fosfor en wordt vaak gebruikt bij het solderen. Het heeft een lage smelttemperatuur en wordt vaak gebruikt in elektronische toepassingen en in de automobielindustrie voor het solderen van airco- en koelleidingen. Fosforbrons kan ook worden gebruikt als ondersteuning bij het solderen van moeilijk te bereiken gebieden.

 

Hardsoldeer online bestellen

Als u op zoek bent naar Flux-6 soldeerpoeder, zilversoldeer of hardsoldeer van hoge kwaliteit, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan zilversoldeer, hardsoldeer staven, soldeerkoppelingen en andere toebehoren die u nodig heeft voor uw projecten.