Condenswateropvangbakken

Een condenswateropvangbak is een speciaal ontworpen bak om het gecondenseerde water  dat vrijkomt bij de werking van airconditioningsystemen en warmtepompen op te vangen. Deze systemen koelen namelijk de lucht of verwarmen deze door middel van het circuleren van koelvloeistoffen. Hierbij ontstaat er condensatie, wat resulteert in de vorming van waterdruppels.

Bij Multi Import hebben we hoogwaardige airco condenswateropvangbakken van Castel Engineering in het assortiment. Deze condensopvangbakken zijn gemaakt van hard, UV-gestabiliseerd kunststof, 100% roestvrij. Tevens heeft de condensopvangbak een verstelbare bevestiging geschikt voor elk type beugel.

2 resultaten

2 resultaten

Condensopvangbak

Een condensopvangbak is eenvoudig te installeren en vereist weinig onderhoud. Regelmatige controle en reiniging van de condensbak kunnen echter wel voor een optimale werking zorgen. Een goed functionerende condensopvangbak voorkomt dat condens ongewild uit de airco lekt en schade veroorzaakt aan muren, vloeren of andere oppervlakken. Daarnaast vermindert het gebruik van een condensbak voor de airco het risico op kostbare reparaties en onderhoudsproblemen.