In 1992 ontwikkelden drie ingenieurs een reeks betrouwbare peristaltische pompen om te voldoen aan de eisen van de airconditioningindustrie, omdat de bestaande methoden voor condensafvoer niet voldeden aan de behoeften van installateurs. Na dit bescheiden begin beschikt Aspen Pumps nu over een indrukwekkend assortiment aan mini-, tank-, peristaltische, supermarkt- en ketelpompen, naast een volledig assortiment aan installatieaccessoires.

Door langetermijninvesteringen in de productie in Groot-Brittannië, volledige toewijding aan innovatie, een diepgaande kennis van de airconditioningindustrie en wereldwijde marktprestaties bloeit het bedrijf op alle gebieden. Aspen is er voortdurend op gericht om het leven van installateurs eenvoudiger te maken en om de meest betrouwbare condensafvoerpompen te leveren.

Wij leveren nu internationaal aan markten in meer dan 80 landen wereldwijd. Ondersteund door lokale verkooporganisaties in Groot-Brittannië, West-Europa, China, India, Mexico en Brazilië. Aspen produceert ook maatwerkoplossingen voor OEM-fabrikanten in de HVAC/R-industrie.

Als erkenning van Aspens inzet om innovatieve, toonaangevende producten te leveren, heeft het bedrijf de Queens Award for Innovation ontvangen. De prijs erkent Aspens ontwikkeling van een baanbrekende reeks pompen, ontworpen voor alle soorten airco-installaties. Aspens wereldwijde nadruk op het ontwerpen en produceren van producten gericht op de airconditioningmonteur heeft ertoe geleid dat het internationale bereik van Aspen Pumps zich uitstrekt tot 100 landen wereldwijd.

Aspen Xtra is een van 's werelds grootste assortimenten van accessoires voor HVAC-installaties. Aspen Xtra, ontwikkeld voor installateurs met behulp van kennis verkregen door jarenlange ervaren in de HVAC-branche, is ontworpen om de vooruitstrevende producten van het Aspen Pumps-assortiment volledig aan te vullen.

Door alleen de beste materialen te gebruiken en de hoogste productienormen te hanteren, biedt het Aspen Xtra-assortiment installateurs de flexibiliteit en betrouwbaarheid voor alle installatiebehoeften. Installateurs kunnen profiteren van producten met innovatieve ontwerpen en eenvoudig te installeren, tijdbesparende eigenschappen, die voor een probleemloze, esthetisch aantrekkelijke, betrouwbare installatie zorgen, waardoor ze de eerste keuze van installateurs zijn.

U kunt de website van Aspen pumps bezoeken op www.aspenpumps.com.