CV-buffervaten

Een warmtepomp buffervat dient ter ondersteuning van de verwarmingsinstallatie. Met een boilervat kan energie opgeslagen worden en/of meerdere warmte-opwekkers gecombineerd worden met verschillende energiebronnen zoals een warmtepomp. Het grote voordeel van een buffervat is dat het rendement van de warmtepomp wordt verhoogd. De warmte kan worden verzameld, opgeslagen en herverdeeld naar verschillende afgiftesystemen. Hierdoor ontstaat een buffer aan warm water dat gebruikt kan worden op het gewenste moment. Een buffervat voor warm water kan ook, zoals benoemd, een goede aanvulling zijn op bijvoorbeeld uw zonnesysteem of warmtepomp. Het warme water dat overtollig is wordt automatisch opgeslagen in het buffervat.

4 resultaten

4 resultaten

Buffervat voor een CV-ketel

Een boiler buffervat is een grote opslagtank voor tapwater die wordt gebruikt in combinatie met verwarmingssystemen zoals CV-ketels, warmtepompen en zonneboilers. Het fungeert als een buffer tussen de warmtebron en de vraag naar warm water, waardoor er altijd water op de juiste temperatuur beschikbaar is zonder dat de verwarmingsbron continu hoeft te draaien.

Een buffervat voor de CV biedt verschillende voordelen zoals:

  • Efficiënter energieverbruik: Doordat het buffervat warmte opslaat wanneer deze beschikbaar is, kan de verwarmingsbron efficiënter werken. Dit resulteert in minder energieverbruik en lagere energiekosten.
  • Betere warmwatercapaciteit: Met een boilervat heb je altijd voldoende warm water beschikbaar, zelfs tijdens piekmomenten. Dit is vooral handig in huishoudens met meerdere badkamers of in commerciële gebouwen waar een constante watertoevoer essentieel is.
  • Verlengde levensduur van de verwarmingsbron: Doordat de verwarmingsbron dankzij het buffervat minder vaak hoeft te draaien, wordt de levensduur van de apparatuur verlengd.

Er zijn verschillende types boiler buffervaten beschikbaar, afhankelijk van de specifieke behoeften en eisen van het verwarmingssysteem. De CV buffervaten zijn speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met een warmtepomp. Deze elektrische buffervaten zijn geoptimaliseerd om efficiënt warmte op te slaan en te distribueren. De Panasonic RVS Aquarea buffervaten zijn leverbaar in de capaciteit van 50 liter tot 260 liter.